Birgit Eiermann får Nippestipendiet 2024

Farmaceuter utan Gränsers styrelse har beslutat att 2024 års Nippestipendium ska tilldelas Birgit Eiermann för hennes stora insatser som projektledare för Cross Border och som stöd i det kommande arbetet för att säkerställa att alla goda erfarenheter av projektet tas om hand på bästa sätt.

Cross Border är ett av Farmaceuter utan Gränsers största projekt och har genomförts tillsammans med de lokala organisationerna OCE och ANSP+. Projektet syftade till att förbättra sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter hos målgrupperna i Uganda och Rwanda och finansierades av Forum Civ. Birgit har förtjänstfullt lett projektet framåt trots de utmaningar som Covid-pandemin innebar.

När projektet avslutades planerades för en fortsättning. Tyvärr innebar regeringens ändrade biståndspolitik att full finansiering för fortsättningen inte var möjlig. Tack vare ett intensivt arbete från Birgit kunde vissa aktiviteter ändå påbörjas för att säkra att lärdomarna från det tidigare projektet inte försvann och att påverkan på FuG:s samarbetspartners blev så låg som möjligt. Tack vare Birgits goda förmåga att kommunicera med de lokala organisationerna och hennes vilja att nå resultat finns nu en bra plan för ett mindre projekt som hon tillsammans med projektgruppen kommer ta ansvar för att genomföra.