Ny dag – nya studiebesök

21/4

Morgonen i Ntungamo började med ändringar i schemat vilket gjorde att vår första punkt om utvärdering av gårdagen fick strykas. I stället åkte vi direkt till Ntungamo District Health Office för ett möte där även peer educators och andra berörda enheter deltog. ANSP+ och OCE presenterade sina organisationer samt deras arbete med Cross Border projektet. Birgit presenterade resultaten för enkätstudien från Ntungamo-distriktet. Mötet avslutades med en värdefull diskussion om resultaten och om vad som behöver göras i framtiden för KPs.

Image from iOS Image from iOS (3) Image from iOS (2) Image from iOS (1)

Efter en lunch på en lokal restaurang så gav gruppen sig av mot Ntungamos Health center där vi visades runt. Något som var extra bra på just det här Health centret var att varje vägg var täckt av mycket pedagogiska bilder som föreställde olika hälsorekommendationer. Till exempel bild på hälsosam mat, symtom vid graviditet eller instruktioner för hur preventivmedel används. Syftet med bilderna är att göra hälsoinformation tillgängligt för alla, även för dem som inte är läskunniga.

Det sista studiebesöket för dagen ägde rum på ett drop-in center utanför Ntungamo där de tar emot KPs och andra berörda grupper för att stödja dem med Hivprevention eller stöd efter diagnos.

Sen bar det av mot vackra och bergiga Kabale,

Lina Jonsson 4/21/2022 Kabale