Åk på volontäruppdrag med Farmaceuter utan Gränser!

FuG har etablerat goda kontakter med farmaceutiska organisationer och högskolor i Uganda och Rwanda. Det innebär att vi nu har möjlighet att förmedla t ex;

– Volontäruppdrag inom ramen för de projekt vi bedriver inom HIV/Aids både i Uganda och Rwanda

– Möjligheter till examensarbete vid någon institution i de två länderna.

FuG Sverige träffade nyligen Raymond Muganga från Farmaceutiska fakulteten vid universitet i Kigali, Rwanda. Raymond berättade att man kan tänka sig att ta emot studenter och handleda examensarbeten t ex inom läkemedelsförsörjning, farmakovigilans, läkemedelsresistens och förfalskade mediciner. Genom våra kontakter med Pharmaceutical Society of Uganda i Kampala kan vi också hjälpa till med volontäruppdrag och examensarbeten i Uganda.

FuG Sverige har dock inte möjlighet att finansiera volontäruppdrag eller examensarbete. Vi blir den förmedlande länken och kan hjälpa till med handledning på platsen, ev. boende och för volontärer inom våra projekt med definitionen av ett uppdrag och genomförandet på plats. Det blir våra partnerorganisationer (RACOBAO och OCE i Lyantonde, Uganda och ANSP+ i Kigali, Rwanda) som tar emot volontärer från FuG. Finansiering får man i huvudsak ordna själv, t ex genom att söka stipendier – det finns många möjligheter till det.

Om du är intresserad av detta så ska du höra av dig med ett mejl till info@fug.se och berätta om dig själv, dina intressen, vad du skulle vilja arbeta med och vilket av våra partnerländer du är särskilt intresserad av. Välkommen att höra av dig!

Sembabule Uganda