Möten som berör

När FuGs styrelsemedlemmar Eva och Lars var i Uganda mötte de en kvinna som heter Gertrud som deltog i tvådagars workshopen med organisationen OCE. Gertrud är själv drabbad av HIV och försörjer 5 små barn, varav en av dem även också HIV-drabbad.

 

Hennes situation var mycket gripande, och de ugandiska shilling som Eva och Lars hade kvar när det var dags för hemfärd skänktes till Gertrud (285000 UGX vilket motsvarar ca 700 svenska kronor).

 

Även en liten gåva kan betyda enormt mycket. För Gertrud innebar det att hon kunde laga sitt läckande tak och betala skolavgifter till barnen. Som tack för denna hjälpen skickade Getrud ett tack-brev till Eva och Lars.
Tackbrev skickat till Eva och Lars från Gertrud

Tackbrev skickat till Eva och Lars från Gertrud

Gertruds hus som hon nu kan laga taket på

Gertruds hus som hon nu kan laga taket på

 

 

 

 

 

Gertrud tillsammans med de 5 barn hon försörjer

Gertrud tillsammans med de 5 barn hon försörjer

Engelsk översättning av brevet: Am very happy for your friendship towards me! God is good all the time. I will begin by thanking you for the gifts you sent me more especially for UGX 285000. Thank you very much, may God bless you. I will use some of the money to buy a tapeline to cover my house to prevent rain water from linking onto my family members and the rest to clear school fees for the little ones I stay with. Thank you very much.