Under 2024 kommer styrelsen utlysa Nippe-stipendiet igen efter en kortare paus. Vi återkommer med information om senaste dag för att skicka in ansöka men det går bra att göra det redan nu.

Behörig att nominera är medlem i FuG. Det är möjligt att nominera sig själv eller annan person. Nomineringen ska innehålla en beskrivning av projektet. Det kan antingen vara en projektidé eller ett pågående projekt. Det är FuG:s styrelse som fattar beslut om vem eller vilka som ska få stipendiet. Nomineringen skickas till info@fug.se. Har du frågor kan du kontakt oss på samma e-postadress.

Nippe-stipendiet har delats ut vid 9 tillfällen sedan 2009. Nils-Olof ”Nippe” Strandqvist var FuG:s grundare och första ordförande som under sitt liv betydde mycket för utvecklingen av farmacin i Sverige och världen. Nippe-fonden består av donerade medel och vill du bidra till fonden så att vi kan fortsätta dela ut stipendier i framtiden så kan du skänka pengar genom att Swisha valfri summa till 90 07469 eller sätta in pengar till bankgiro 900-7469. Ange Nippe i meddelande så hamnar det i fonden.

För inspiration kan du se vilka som tidigare har fått stipendiet på vår hemsida http://fug.se/nippestipendiet/tidigare-stipendiater/

Styrelsen Farmaceuter Utan Gränser