World Aids Day 2022

Den första december varje år uppmärksammas World AIDS Day över hela världen för att visa för människor som lever med och drabbats av hiv och för att minnas dem som miste livet i aids. En stor utmaning i arbetet är att aids-pandemin upprätthålls av ojämlikhet i samhället. Därför har World Aids Day sloganen ”Equalize”, vilket är en uppmaning till handling. Farmaceuter utan Gränser är en av alla organisationer som tar uppmaningen till handling för att utjämna den ojämna tillgången på behandling på allvar. I projektet Cross Border, som bedrivs i Uganda och Rwanda, arbetar vi med lokala organisationer i syfte till att förbättra sexuell och reproduktiv häls hos personer med hög risk att drabbas av HIV (sexarbetare, HBTQ-personer). Detta inkluderar effektiv och icke-diskriminerande vård, tillgång till HIV-testning, läkemedel och uppföljning, förstärkning av den sociala och ekonomiska situationen hos målgruppen samt ökad medvetenhet i samhället.

Stöd gärna vår arbete genom att skänka pengar direkt till detta arbete genom att märka din inbetalning med Cross Border. Enklast är att betala via Swish.