Utlysning Nippestipendiet 2019!

Farmaceuter utan gränser utlyser härmed årets Nippestipendium. Till minne av Nils-Olof ”Nippe” Strandqvist för hans betydande insatser för både svensk och internationell farmaci. Bland annat skapade han Farmaceuter utan gränser (FuG) i Sverige.

Ta chansen att söka Nippestipendiet! Har du en projektidé du klurat på länge som vill komma ut ur byrålådan? Eller har du ett projekt som redan är avslutat eller som är i startgroparna? Är du kanske student och ska skriva ditt examensarbete? Med Nippestipendiet från FuG kan man bidra till goda insatser för farmacin precis som Nippe. Alla projekt är välkomna att nomineras, stora som små, påbörjade eller planerade.

Man kan nominera sig själv eller någon annan. Behörig till Nippestipendiet är den eller de som verkar i FuGs anda för förbättrad läkemedelsförsörjning och läkemedelsanvändning i låginkomstländer. Den som skickar in nomineringen ska ha betalat in sin medlemsavgift för 2019 till FuG. Projektbeskrivning eller motivering gällandes arbetet om vad som redan utförts, fortgår eller är i planeringsfas ska inkomma senast 27 oktober till FuGs e-post, info@fug.se.

Under Apoteksforum som äger rum 26-27 november kommer Nippestipendiet att delas ut. Utöver äran och en mindre summa pengar får man även tillgång till FuGs kontaktnätverk som kan främja projektets framgång ytterligare.

Under fliken ”Nippestipendet” kan man läsa mer om de tidigare stipendiaterna och inspireras. För att främja insatser för farmaci i Sverige och  internationellt så ber vi dig att sprida ordet så att stipendiet hittar sina kandidater!

Vid frågor kontakta FuG per mejl info@fug.se.

Nippebubbla