FuG bjuder in till informationskväll i samband med World Aids Day 2017

FuG, tillsammans med Internationella Utskottet (IU) på Farmacevtiska Studentkåren i Uppsala, bjuder in till en informationskväll i samband med World Aids Day (WAD) 2017. Kvällen kommer handla om Framtiden för FuG i Östra Afrika, då vi har flera projekt i startgroparna.


FuG har fått preliminärt ja för finansiering av ett stort HIV-projekt under tre år i Uganda i samarbete med två lokala organisationer. Projektet heter ”Satisfactory HIV testing, counselling and adherence to treatment for defined target groups in Lyantonde district by end of 2020”. Vi har också precis lämnat in en ny ansökan om finasiering av ett 1-årigt pilotprojekt mellan en organisation i Rwanda tillsammans med en av organisationerna i Uganda, om att nå personer med störst risk att få HIV med information, diagnos, behandling, följsamhet etc.


Eva Solly och Lars Rönnbäck kommer under kvällen att berätta om sin resa i våras med pre-studier för att starta de nya projekten inom HIV/Aidsområdet i Uganda och Rwanda. FuG  kommer också presentera möjligheter att delta i projekt i dessa länder, som volontär.


Eventet är gratis och alla är välkomna! Det kommer att finnas fika till försäljning där allt går oavkortat till FuG och IU. Du kommer även att kunna köpa det röda bandet.

 

Tid: Tisdag 5 december kl 18.00
Plats: Pharmen, Uppsala