Här kan ni läsa rapporter från samarbetsprojektet med RACOBAO i Uganda.

  • I juli 2016 presenterades resultaten från samarbetet med RACOBAO i Uganda under den internationella kongressen AIDS 2016 i Durban. Haq Makumbi från RACOBAO var på plats och presenterade vår poster där Maria Swartling från FuG är medförfattare.  Deltagandet på kongressen var av stor betydelse för Haq och för RACOBAO. Läs Haqs rapport från kongressen här.

  • I november 2015 besökte FuGs representanter Maria Swartling och Eva Solly RACOBAO med syftet att monitorera och utvärdera det pågående projektet i Sembabule. Under besöket följde de även upp det långsiktiga resultatet av de tidigare projekten i Lyantonde. Slutligen så ville de utforska nya möjligheter till samarbeten mellan FuG och RACOBAO. Läs deras rapport här.

  • Under åren 2007-2013 arbetade vi i ett specifikt distrikt – Lyantondedistriktet. Arbetet visade sig vara viktigt för utvecklingen i distriktet och som ett direkt resultat av vår utbildning av hälsoarbetare 2010 ackrediterade hälsoministeriet en första hälsocentral på landsbygden i distriktet för att förskriva antiretrovirala läkemedel. Detta var ett väldigt viktigt första steg mot ökad tillgång till läkemedel. Läs rapporten från Lyantonde 2014 här.