Volontär sökes till litet apotek i Uppsala

FuG söker en farmaceutvolontär på uppdrag av Läkare i Världen. De har startat en Uppsala-grupp som driver en liten klinik i Ulleråker. Där kan man få träffa läkare och de har basläkemedel som de delar ut kostnadsfritt vid behov, främst till Romer men även andra som är i behov av det.

De söker efter en utbildad farmaceut som är organiserad och som kan ansvara för kontrollen av läkemedelshanteringen på deras lilla apotek och se till att läkemedelshanteringen följer Socialstyrelsens regelverk. Du kommer att ta reda på vilka krav det är Socialstyrelsen ställer och se till att läkemedelshanteringen på mottagningen kommer följa detta. Du kommer vara ansvarig för att hålla uppsikt över läkemedelsförrådet, så som förbrukningen och åtgången av medicin.

Mottagningen håller öppet på torsdagskvällar mellan kl 18-21 (de har sommarstängt nu fram till augusti) men det kommer inte vara ett krav att finnas på plats varje vecka.

Låter detta som något du skulle vilja hjälpa till med, eller känner du en farmaceut i Uppsala som du tror skulle passa? Kontakta då: Bo Zetterlund på 070-132 41 10

Läs mer om Läkare i Världen här.

Läkare i Världen logo