Inbjudan World Aids Day seminarium

Inbjudan till Seminarium måndag 2/12

”Patientperspektivet på HIV i Sverige och Kuba”
med Daniel Serguey Suarez, Posithiva Gruppen

Farmaceuter utan Gränser (FuG) arrangerar tillsammans med Internationella utskottet på Farmceutiska studentkåren en föreläsning och samtal med Daniel Serguey Suarez från Posithiva Gruppen för att uppmärksamma World AIDS Day. Han delar sitt perspektiv på att leva med HIV, med personliga erfarenheter från Kuba och Sverige.

Hur är det att leva med hiv i Sverige idag? Hur var det på Kuba? Hur bemöts personer som lever med hiv i samhället? Kunskapen är låg. Föreställningar från 80-talets aidshysteri hänger många gånger kvar och för den som lever med hiv leder detta till stigmatisering. Hur fungerar det idag med läkemedelsbehandlingen?

Datum: måndag 2 december 2019
Tid: kl 17.30 – 18.30
Plats: Kårhuset Pharmen, Dag Hammarskjölds Väg 16, Uppsala
Arrangörer: Farmaceuter utan Gränser och Internationella utskottet på Farmaceutiska studentkåren

PosithivDaniel Serguey lever med HIV sedan tio år och har arbetat på Posithiva Gruppen sedan 2014. Han har breda kunskaper om hiv och är förutom föreläsare även verksamhetschef och projektledare för Posithiv Plattform. Daniel Serguey är ursprungligen från Kuba och är utbildad i socialt arbete.