FuG och Apotekarsocieteten bjuder in till föreläsning – Hur står det till med hälsan i världen?

Apotekarsocieteten             cropped-FuG_bleed.png

Hur står det till med hälsan i världen?

Farmaceuter utan Gränser och Apotekarsocieteten inbjuder Stockholmskretsen till föreläsningen: Hur står det till med hälsan i världen? Helena Nordenstedt föreläser om den globala hälsan idag, vägen hit och vägen framöver.

Helena Nordenstedt är läkare och har en doktorsexamen i medicinsk vetenskap. Under 2012 arbetade hon på ett litet sjukhus i östra Kongo för Läkare utan gränser och ändrade därefter professionell inriktning såväl kliniskt som forskningsmässigt.
Världen
För närvarande arbetar Helena som forskarassistent i Global hälsa på Institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska Institutet. Sedan 2013 studerar hon bl.a. ökningen av icke-smittsamma sjukdomar i låginkomstländer som Uganda, men också vad som påverkar inställningen till bistånd hos folk i givarländer. Sedan 2016 är hon specialist i internmedicin och arbetar halvtid kliniskt vid Medicinkliniken på Danderyds sjukhus. I och med det enorma ebolautbrottet i Västafrika är hon nu också involverad i flera forskningsprojekt om ebola. Under oktober-november 2014 arbetade hon som läkare på en ebolaklinik i Liberia, och i augusti 2015 på en ebolaklinik i Guinea, båda gångerna för Läkare utan gränser.

Sedan 2016 föreläser Helena för Stiftelsen Gapminder, startad av Hans, Ola och Anna Rosling, med titeln Public Educator.

Tid och plats

Tid: Onsdagen den 29 mars 2017 kl. 19:00. Vi bjuder på smörgås och dryck från kl. 18:30!
Plats: Biblioteket, Wallingatan 26 A, Stockholm

Anmälan

Anmäl dig på Apotekarsocietetens hemsida senast den 24 mars. Kom ihåg att du som medlem i Apotekarsocieteten behöver logga in i samband med anmälan. Aktiviteten är kostnadsfri för dig som medlem, antingen i FuG eller Apotekarsocieteten, övriga betalar 100 kr i samband med anmälan. Vid frågor om aktiviteten kontakta Claes Jagensjö, claes.jagensjo@telia.com.

Välkommen!